Matkalla itselliseksi äidiksi

Oletko aloittanut hedelmöityshoidot hedelmöitysklinikalla tuntemattoman luovuttajan sukusoluilla? Tai oletko jo tullut raskaaksi hedelmöityshoitojen avulla ja valmistaudut syntymään itselliseksi äidiksi? Vai kenties pohditko vielä ratkaisuasi ja haluaisit kuulla toisten kokemuksista oman päätöksentekosi tueksi?

Matkalla itselliseksi äidiksi -virtuaaliryhmässä tutustut muihin hedelmöityshoidoissa oleviin sekä niiden avulla jo raskaaksi tulleisiin naisiin ja voit jakaa kokemuksiasi ja ajatuksiasi suljetussa ja luottamuksellisessa ympäristössä. Hoitoprosessi on aikamoista tunteiden vuoristorataa, jonka aikana vertaistuen merkitys korostuu. Jo ihan oman jaksamisen varmistamiseksi on tärkeää saada jakaa ilo ja epätoivo samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa, jotka aidosti ymmärtävät mitä käyt läpi. Ryhmään ovat lämpimästi tervetulleita myös yksin hedelmöityshoitojen aloittamista pohtivat naiset.

Odotusvaiheessa moni kaipaa ihmisiä, joille voi jakaa odotuksen onneen liittyvät ilon tunteet sekä myös jännityksen ja välillä pelonkin. Yksin lasta odottava miettii usein myös miten tulee selviytymään vauva-arjesta, miten ihmiset suhtautuvat yksin lapsen saaneisiin tai vaikka sitä, mitä ihmettä ne puolipotkarit ovat jo montako niitä pitäisi hankkia ennen lapsen syntymää. Matkalla itselliseksi äidiksi -ryhmässä saat jakaa toisten samassa tilanteessa olevien kanssa kaikkia näitä äidiksi tuloon liittyviä isompia ja pienempiä kysymyksiä ja saat myös hyödyllisiä vinkkejä toisilta ryhmäläisiltä sekä tietysti myös ryhmänohjaajalta. Ryhmästä löydät myös tietoa siitä, minkälaisia tukia tai apua itsellisten äitien on mahdollista saada sosiaali- ja terveyspalveluista.

Maksullisena palvelumuotona Äitien talon keskusteluryhmät voidaan toteuttaa helppokäyttöisellä ja selkeällä keskustelualustalla, jota varten sinun ei tarvitse asentaa erillisiä ohjelmia. Maksettuasi vuosimaksun saat käyttäjätunnuksen, jolla pääset kirjautumaan Äitien talon vain jäsenille tarkoitettuun osioon. Ryhmiä ylläpitää sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, joka on itsekin itsellinen äiti. Toiminnassa yhdistyvät näin ammatillinen osaaminen ja kokemustieto.

Ryhmissä huolehditaan hyvän ja luottamuksellisen ilmapiirin säilymisestä, toisten kunnioittamisesta sekä erilaisten ratkaisujen ja mielipiteiden hyväksymisestä. Monenlaisuus on rikkaus, jonka kautta saa itselleenkin uusia näkökulmia!

Voit osallistua keskusteluryhmään valitsemallasi nimimerkillä eikä sinun tarvitse kertoa itsestäsi muille keskustelijoille muuta kuin mikä itsestäsi tuntuu hyvältä.

Mikä parasta – matkalla itselliseksi äidiksi -ryhmän kautta pääset verkoistoitumaan muiden itselliseksi äidiksi syntyvien kanssa ja saat mahdollisesti itsellesi ja tulevalle lapsellesi uusia ihania ystäviä! Jäsenmaksun maksamalla saat oikeuden liittyä Matkalla itselliseksi äidiksi -vertaisryhmän lisäksi Äitien talon kaikille jäsenille avoimeen yhteiseen keskusteluryhmään. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua Äitien talon ryhmissä mahdollisesti sovittuihin livetapaamisiin.

Äitien talon jäsenyys vuodeksi 49€  (sis. alv) !

Kirjoita liittymistoiveesi osoitteeseen aitientalo@gmail.com . Ilmoita viestissäsi myös nimimerkki, jota haluat keskustelualustalla käyttää. Huomioi, ettei ohjelma tunnista ääkkösiä.

”Voi kun olet rohkea, minulle sanottiin kun kerroin odottavani lasta yksin. Miten niin rohkea, mietin, sitäkö äidiksi tuloon vaaditaan?

Koskaan ei tarvittu rohkeutta tulla sinun äidiksesi, lapseni. Sen sijaan vaadittiin rohkeutta lähteä tielle, jonka risteyspaikassa toinen polku johti sen suurimman unelmani
täyttymiseen. Toinen olisi johtanut sen murentumiseen. ”